A Little Throwback - MSS Selangor 2018


In the name of Allah the most gracious and the most merciful.
Assalamualaikum gaiss.

This morning, i scrolled my instagram profile and looked at all my hockey photos.
And i told myself, it has been your fourth year as a hocker.

And yes, hari hari lepas training, we would thank the coach and mention our goals ; Be a champion in all tournaments we take part.

Dari form 1, impian yang ditanam adalah untuk jadi johan selangor. Yeah bila form 1, i thought it was impossible. I had that kind of mentality until i was fifteen.

Start tahun ni, i started to believe that we can achieve that thing.
Training pagi petang. Kena tengking jerit tu benda biasa. Luka kat tangan, tak yah cakap. Haha few days ago, aku tunjuk kat coach bekas luka yang ada kat tangan aku. Guess what coach kata apa? Yeke tu luka , macam kudis je. Boleh bayangkan tak parut yang ada kat tangan aku tu macam mana ??>.<

tulisan dah hilang.



Aku jenis yang senang hilang fokus so aku ambik inisiatif dengan tulis kat benda yang aku selalu bawak ke mana mana perkataan "Johan MSSS". Contohnya pencil box and notebook. Ive update also a photo on my instagram. Biar tak lupa diri yang kau ada misi besar tahun ni.

****




"Hitamnya kau." 
That phrase satu benda biasa aku dengar or kami dengar time tengah sibuk prepare ourselves for that tournament. And setiap kali tu, i told them, "Tula aku tak tau la kalau tak johan." and everytime tu jugak they replied, "boleh. Aku percaya." Okay thanks guysss... Muahhhh

Alhamdulillah, this year, 2018, we achieved our dream. And of course, We cried. Salah satu sebab aku menangis, bila teringat balik usaha 3 tahun dulu. Rasa tak percaya tu hadir.

Beban dekat bahu terasa ringan. Before pergi tournament, coach selalu cakap satu ayat ni. "Kalau bukan team ni yang buat, lepas ni takkan ada team yang mampu buat."

And now bila aku ternampak tulisan Johan MSSS kat pencil box aku, hahaha aku tak percaya. Dapat juga nak jadi johan.

Sama macam bila aku scroll instagram. Rasa tak percaya tu still ada. How precious title johan selangor itu untuk kitorang.



Bila mana kau dah berusaha bagai nak mati, bagai tak ada hari esok, then kau berjaya, that kind of feeling akan hadir; rasa tak percaya. And rasa "Ya Allah akhirnya beban itu tiada."

*****

Kekurangan aku kalau korang nak tahu, aku sangat tak pandai nak habis kan sesuatu yang aku tulis. Yeah macam buat kesimpulan dalam periksa. Tak pernah lepas.
So, lastly, bye. :)

3 comments

  1. congrats!! i am ex-hockey player haha. ex because no longer have the same team and skills :(

    ReplyDelete
  2. omg congrats sis..im so proud of you! haha..padu lah johan selagor!

    https://mylittlestoryi.blogspot.com/

    ReplyDelete